Wednesday, April 9, 2008

Cooking Class

Roasted Grape Salad
Chicken Fried Chicken & Steak
with Creamy & Brown Onion Gravy
Mashed Potatoes
Apple Pie a la mode


Dat is het menu wat we gemaakt hebben. Iedereen moest iets doen en zelfs het deeg voor de appeltaart was zelf gemaakt. Dat is hier namelijk niet normaal, je kan hier alles kant en klaar kopen namelijk, zelf deeg maken is vreemd;-)

Wat erg leuk aan de kookles was, was dat het hoofdgerecht echt Texaans was. Vindt je het gek dat ze hier zo dik zijn in Texas. En nu begrijp ik eindelijk wat Chicken fried Chicken is. Dat is dus een bereidingswijze en houdt in dat je kip of steak door een kruidenmengsel gooit, vervolgens door geklopte eieren en daarna door een mengsel van broodkruimels, cornflakes en maismeel. En dat gooi je dan in een laag olie in de pan. Alles was super lekker maar mega heftig en vet. Niet voor elke dag dus wat mij betreft maar daar zullen de Texanen wel anders over denken.


1 comment:

Wai said...

Die andere cursisten zien er nog wel redelijk normaal geproportioneerd uit toch? geen texanen?