Tuesday, March 25, 2008

Houston Livestock Show and Rodeo


Elk jaar in maart is de grootste Rodeo van de VS in Houston en daarmee waarschijnlijk ook wel de grootste ter wereld. Heb een concert van Toby Keith bezocht, nooit van gehoord maar die schijnt hier wel populair te zijn en ik kende zelfs een paar nummers. Voordat zo'n concert begint heb je de livestock shows. Dat houdt dus in stoere cowboys die 'dingen doen met dieren'. Varierend van bullrijden tot het vangen van jonge kalfjes met een lasso en dan vervolgens de poten bij elkaar binden. Niet altijd even diervriendelijk als je het mij vraagt. Maar goed, ik wou het wel es gezien hebben. De foto's zijn helaas niet al te super. Dat stadion, normaal gesproken spelen de Texans (American Football) daar, is zo onwijs groot, er passen 70.000 mensen in en we zaten erg ver weg dus mooie foto's maken is lastig.
Het concert was wel leuk wat de muziek dan betreft. Toby is op z'n zachts gezegd een beetje 'patriotic' en dat was wel bizar om mee te maken. En het publiek doet hard mee natuurlijk als ie het heeft over de jongens en meisjes die in het leger zitten en het land dienen. Iedereen ging staan en schreeuwen en applaudisseren. En overal zie je de Amerikaanse vlag. Daar zit je dan als Nederlander wel een beetje ongemakkelijk tussen;-)














2 comments:

Wai said...

holy cow! hoe hoog zat je? Geen wonder dat die toby extra giga schermen nodig heeft. Hoeveel inwoners had Delft ook alweer? iets van 80.000? dus op 10k man na past heel delft in dat stadion!

Pauline said...

ja, inderdaad, Delft in een stadion. Ik zal nog even een fotootje van het stadion toevoegen.