Friday, September 12, 2008

Hurricane Ike

Ike dus. Tja, wat zal ik zeggen. Het is nu bijna 22:00 en het begint nu zo langzamerhand steeds harder te waaien. Ik heb nog steeds elektriciteit en internet maar dat zal waarschijnlijk niet lang meer duren. Hier en daar schijnen mensen al zonder stroom te zitten en er wordt voorspeld dat er meer dan 5 miljoen mensen zonder stroom komen te zitten.
Afwachten dus wat er gaat gebeuren. Heb genoeg water in huis, heb m'n bad vol laten lopen met water, zodat je de WC nog kan doorspoelen als er geen water meer is. En verder heel veel blikvoer, dat wordt koude bonen eten dus;-) En natuurlijk een zaklamp en kaarsen, radio met batterijen en een volle gastank.
En als dan straks Ike voorbij is en iedereen zonder stroom zit duurt het 2 tot 3 weken voordat alles hersteld is, dat wordt nog lachen. Vooral geen airco hebben wordt vervelend.
Mmmm, m'n lampen beginnen al te flikkeren, ben bang dat ik er ook aan moet geloven over niet al te lange tijd.
Over een paar uur (2 uur vannacht) zal het oog van Ike aan land komen in Galveston, wat betekent dat dan de zware winden boven downtown Houston zullen zijn. Dan wordt het om 5 uur even rustig als het oog van de orkaan over komt en daarna begint de wind weer toe te nemen. Dat is wat er voorspeld wordt tenminste. Ike gaat precies over Galveston en Houston heen. Zaterdag, tegen de avond zal het weer rustig zijn. Tot nu toe is het nog droog gebleven hier maar daar zal ook wel snel verandering inkomen.

De zonsondergang van vanavond vanuit m'n raam. Mooi he. Let ook op de donkere wolken boven in de foto.

1 comment:

Wai said...

He Plu, alles goed?